معماری تندیس گرایانه
معماری تندیس گرایانه
تندیس گرایی
تندیس گرایی به معنی الهام گرفتن از یک یا چند چیز و بیان نماد آن ها به زبان معماری است که الهامات می تواند از هر چیزی در این کره خاکی گرفته شود.
در اینجا به چند نمونه از این الهامات و بناهای تندیس گرایانه اشاره می کنیم.
ویژگی تندیس گرایی
نکته حائز اهمیت در مورد این ساختمانهای تندیس گونه این است که همه آنها بلااستثنا با بتن احداث شدهاند. در این بناها بتن همچون خمیر مجسمهسازی، مادهای بسیار مناسب برای پدیدآوردن اجسام بدیع و نوظهور بود.
اگر بخواهیم تاریخ معماری را از نظر ویژگی تندیس گرایی در بنا بررسی کنیم:
می توانیم سه مرحله را، از آغاز خانه سازی بشر تا به امروز، از دیدگاه تصور فضایی شناسایی کنیم. مرحله ی نخست، دوره ای است که در آن گرایش به سازه های تندیس گونه وجود داشته و…
به ترکیب احجام و ساختمان های مختلف با هم توجه شده است.
این گونه معماری در تمدن هایی چون:
تمدن سومری، ایلام قدیم، مصری و یونانی وجود داشت و تا زمان رومیان ادامه دارد. در این دوره توجه به فضای بیرونی با بی توجهی به درون بنا و ساده رهاکردن آن همراه است.
مرحله دوم که ساخته شدن بنای پانتئون در روم آغاز این دوره را مشخص می کند، توجه به فضای درونی ساختمان چالش اصلی معمار بود، به گونه ای که فضاهای درونی بزرگ تر و پیچیده تری را در معماری این دوره می بینیم.
در مرحله ی سوم (تقریبا آغاز سده ی بیستم) دوباره به اهمیت حجم در شکل دادن به فضای بیرونی توجه شد، در حقیقت از یک سو تصور فضایی نخستین دوباره زنده شد و از سوی دیگر نیز توجه به فضای درونی ساختمان به قوت خود باقی ماند و تقریبا از نیمه ی دوم قرن بیستم بود که معماری تندیس گرا با تاثیرپذیری از پیکره سازی دوباره از سوی معمارانی چون لوکوبوزیه، که دستی در پیکره سازی و نقاشی نیز داشت، مورد توجه قرار گرفت و بناهای ارزنده ای به این فرم ساخته شد.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل معماری تندیس گرایانه:
- معرفی
- تحلیل
- تصاویر
- بناهای تندیس گرایانه
تحلیل معماری تندیس گرایانه، به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دنیای طرح و در قالب ۲۴ اسلاید پاورپوینت تهیه شده است و هم اکنون در اختیار شما کاربران عزیز قرار دارد. شما با دانلود فوری این پاورپوینت، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه معماری تندیس گرایانه را در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد. لطفا با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
دیدگاه ها