سبک معماری چینی
سبک معماری چینی
معماری ابتدایی
در نتیجه جنگ و تهاجمات فراوان، هم اکنون، تنها چند عدد از ساختمانهای پیش از سلسله مینگ، از معماری چینی باقی مانده است. ساخت و ساز فاقد زیربنای مناسب، که عمدتا با استفاده از صفحات چوب و کاغذ برنج انجام شده بود، از مهمترین عوامل تخریب ساختمانهای باقیمانده بود.
تاریخچه
پس از سال ۱۹۴۹، تاریخچه معماری چینی به علت افزایش فعالیتهای باستان شناسی، تا حدودی روشنتر گردید. اکتشافات صورت گرفته در سال ۱۹۵۲، در جایی نزدیک به شیان، باعث کشف روستای کاملا دست نخورده نوسنگی در نزدیکی بانپو شد.
خصوصیات
دو نوع از منازل مسکونی با دیوارههای گلی در اشکال گرد و مستطیلی در این روستا، کشف شدند. در تحقیقات بعدی، مشخص شد که ساختمانها معمولا به سمت جنوب ساخته شدهاند، به احتمال زیاد این ساختمانها به منظور حفاظت در برابر بادهای شمال، به این گونه ساخته میشدند.
عناصر ساختاری
در اوایل دوران نوسنگی، یکی از اصول اساسی معماری چینی فعلی پدیدار گردید. در این سازهها، ستونهایی که در فواصل معینی، بجای دیوارها قرار گرفته بودند، حمایت کافی را از سقف سازه فراهم میاوردند و دیوارها صرفا به عنوان یک عایق محصور کننده به کار گرفته میشدند.
طراحی سقف
اگر چه سقفهای چینی رایج، احتمالا در دوره شانگ (۱۵۲۳-۱۰۲۷ پیش از میلاد) یا دوره چو (۱۰۲۷ تا ۲۵۶ پیش از میلاد) به وجود آمدند، ویژگیهای آنها تا زمان سلسله هان ناشناخته باقی مانده است. اما پس از سلسله هان بود که سقفهای چینی کنونی به عنوان یکی از مشخصههای معماری این کشور ظهور یافتند.
طرح عمومی چینی
در طول دوران حکومت سلسله هان بر چین، طرح خاصی رواج پیدا کرد که در طول قرنها نسبتا ثابت باقی ماند و در کاخها و معابد چین و ژاپن به کار گرفته شد. در طرح چینی، ساختمان اصلی که با دیوار بیرونی احاطه شده بود، به دور یک محور مرکزی قرار میگرفت و به وسیله یک دروازه ورودی به آن نزدیک میشد.
بتکده (پاگودا):
در قرن اول میلادی، آمدن بودیسم به چین، تاثیر چندانی بر سبک معماری این کشور نگذاشت. اگر چه فعالیتهای ساختمانی قابل توجهی در این دوره انجام شد، معابد همچنان به سبک سنن بومی ساخته میشدند.
پاگودا
تنها نوع مشخص ساختمانهای بودایی، پاگوداها بودند که از گنبدهای هندی الهام گرفته شده بودند. در این رابطه، چندین پاگودا یافت شده است که تاریخ ساخت آنها به قرن ششم بازمیگردد.
در دوره تانگ:
پاگوداها معمولا ساده و سازههای مربعی بودند که بعدها شکل و دکوراسیون بیشتری به خود گرفتند.
عناوین اصلی و سرفصلهای پاورپوینت تحلیل سبک معماری چینی:
- معرفی
- معرفی معمار
- تحلیل
- تصاویر
- مصالح
- موقعیت
- ساخت
- طرح و سازه
- کاربری
تحلیل سبک معماری چینی، به طور اختصاصی، توسط فروشگاه معماری دنیای طرح و در قالب 32 اسلاید پاورپوینت تهیه شده است و هم اکنون در اختیار شما کاربران عزیز قرار دارد. شما با خرید و دانلود فوری این پاورپوینت، یکی از بهترین منابعی جهت مطالعه در دست خواهید داشت که میتواند به عنوان یک پروژه دانشجویی فوقالعاده نیز مورد استفاده قرار بگیرد. لطفا با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
دیدگاه ها